Tisk na 3D tiskárnách

Tisknout na 3D tiskárně může každý z nás, protože ty menší jsou finančně dostupné i pro běžného člověka. Není problém si výrobek nechat udělat u profesionálů.

Tisk na 3D tiskárnách

Zajímavý koníček

Když se podíváme na tento způsob výroby, ta je velmi zajímavý. Na rozdíl třeba od obrábění je tu materiál v malých vrstvách nanášen na sebe a po vychladnutí nám vytvoří pevný celek, jenž drží velmi dobře pohromadě. Je dosáhnutu velmi dobré přesnosti a tvořit můžeme skutečně všemožné výrobky, protože jedna vrstva plastu je skutečně velmi tenká.

muž s posuvkou

Když si budeme vybírat vlastní tiskárnu, tak se dívejte na velikost tiskové plochy, kvalitu tisku, rychlost, používaný materiál a tak podobně. Pro úplného zákazníka stačí i zařízení v řádu tisíců korun, protože zde zjistíme, jestli nás baví a můžeme se všechno hezky naučit. Samozřejmě potřebujeme vhodný software, přičemž řada programů je hezky přehledných, takže se v nich snadno naučíte a budete zvládat i náročnější výrobky. Následně program přenesete do 3D tiskárny a ta už podle něj začne tisknout. Vzhledem k velikosti jedné vrstvy musíme počítat s delší dobou tisku větších výrobků.

Pomoc společnosti

Jestliže nemáme vlastní tiskárnu, ale rádi bychom měli nějaký výrobek z této tiskárny, tak si nemusíme lámat hlavu, jak to provést. Je tu totiž možnost 3D tisku na zakázku. Můžeme si přímo daný výrobek nakreslit v softwaru pro 3D tiskárny. Následně jej firmě odešleme a ona si už jej přebere a na vhodné tiskárně vytiskne. Pro tuto firmu je to to snadná záležitost, takže Vás to nevyjde nijak draho.

výrobek z tiskárny

Klidně já však můžeme zaslat pouze naši představu či nákres a ona už si poradí, přičemž to bývá časté u výrobků zaměřených na vzhled. Firma má k dispozici spoustu materiálů a tiskáren, přičemž jejich správná volba zajistí, že výrobek bude mít skutečně požadované vlastnosti, které od něj očekáváme. Ve prospěch společnosti hrají i používané moderní technologie, jenž se stále posouvají a umožňují dosahovat stále přesnějších výrobků za kratší dobu, s čímž nám roste produktivita.